G Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Duivensport

Actueel 2013

 

28 december. ’s Avonds naar de duivententoonstelling PV De Stormvogels in Sibculo. We waren mooi op tijd. Het was nog niet zo druk, maar de zaal liep aardig vol. Dit was de 2e avond. De vorige avond hadden ze ook al rond de 70 mensen gehad. Samen met Henk Haverkort een bon gekocht van de Comb. Wiersma en Johanna de Groot. Volgend jaar bij deze mensen langs. Met het rad van fortuin waren veel prijzen te winnen. Dit werd heel wat keren gedraaid. Het was een gezellige avond.

 

22 december. Zaterdag de duivenliefhebbers gehad die een duif hebben gekocht via duivennet. Ze kwamen o.a. Wijhe, Ommen, Loerbeek, Nunspeet, Damwald, Putte, Zutphen, Den Ham, Nijverdal, Drachten, Dalen, Apeldoorn, Noordwijkerhout, Westerhaar. Diverse liefhebbers hadden vorig jaar ook een duif gekocht. Ze waren zeer tevreden over de duiven van vorig jaar. Gezellige dag.

 

 20 december naar de kijkdag geweest van Gerard Koopman in Ermerveen. Het was er al flink druk. Samen met mijn vrouw, Henk Haverkort, Astrid en A.J. Dankelman en naar toe. Alle hokken doorgelopen. Zag er allemaal even netjes uit. Hij heeft er heel wat kweekkoppels zitten. In de woonkamer had hij de duiven uitgestald voor de verkoop op Pipa. De catering was ook goed voor elkaar. 

 

13 december. Tentoonstelling van de eigen vereniging. Hans Ekkel heeft de duiven gekeurd. Had er zelf 12 naar toe gedaan. 7 van de 12 vielen in de prijs, dus dat was wel goed. Het werd een geslaagde dag. ’s Avonds werd geregeld het raad gedraaid. De blokjes werden gretig gekocht. Veel vleesprijzen gingen over in andere handen.

 

7 december. Vanaf 4 december is de verkoop begonnen. De eerste 12 duiven staan er op. Tot a.s. maandag 9 december komen er nog 12 duiven bij. Alleen duiven uit mijn beste kwekers.

 

29 november. Kampioensavond van de afdeling 10. Dit was in zaal Hofsteenge in Grolloo. In de hele afdeling 10 ben ik 11e generaal lang onaangewezen geworden. Boerenblond vulde de pauzes. Dit viel goed in de smaak.

13 november. Afgelopen zaterdag naar Asten in Brabant geweest. Samen met mijn vrouw, Ron de Graaf en Henk Haverkort. Hier was een grote verkoop van de Golden 10 in Hotel Nobis georganiseerd door het sportblad "De Duif". De 10 beste duivenliefhebbers uit Nederland en de 10 beste duivenliefhebbers uit België verkochten op zaterdag en zondag 10 kinderen van hun allerbeste duiven. Elke dag 100 duiven. Vooraf mocht je de duiven ook even in de handen houden. Er zaten hele mooie duiven bij maar ook mindere in de hand. De zaal zat goed vol. Er werd goed geboden. Het was een gezellige dag. 

 

Op dit moment is mijn vrouw druk bezig met de foto's van de duiven voor de verkoop in december. Het zijn natuurlijk geen professionele foto's. Dit is het eerste jaar dat we de foto's zelf maken. Zie hieronder een voorbeeld.  


 

 

 

 

 

 

  

3 november. Gisteravond was de feestavond van de Fondclub Noord-Nederland in Grolloo, in zaal Hofsteenge. 

Samen met mijn vrouw Hennie en Astrid en A.J. Dankelman er naar toe.

Op deze avond werden de kampioenen gehuldigd.

Ik moest als eerste naar voren komen in verband met het behalen van de 2e plek.

onaangewezen (Rayon 2) op de eendaagse fond (achter F.A.A. Strijker!!!!).

Generaal onaangewezen ben ik als 12e geëindigd.

Er werden heel wat bekers en enveloppen met VVV-bonnen overhandigd. De hele avond werd muzikaal ondersteund door één man. Het was een gezellige avond. Veel duivenliefhebbers gesproken.

 

29 oktober. Afgelopen weekend een mooi duivenweekend gehad. Zaterdag samen met Henk Haverkort naar Limburg geweest. Henk kon bij de Comb. Keunen-Nijssen enkele duiven halen. Het was nog een hele rit naar Sevenum. We werden er vriendelijk onthaald. We hebben diverse duiven van de Comb. in handen gehad. Veel van hun duiven gingen in de stamboom terug naar hun Olympiade duiven. Zondag kwam Maurice van de Kruk uit Tiel bij mij. Hij heeft 2 jonge duiven uit Stiffie x Guusje bij mij gekocht. Zelf heeft hij ook hele goede duiven gehaald bij Gust Jansen. Daar stond Guusje gekoppeld tegen de beroemde Olympiade duif 003 van Gust Jansen/Leo Heremans. Met nazaten van deze koppeling is hij heel goed geslaagd. Hij had drie Engelse duivenliefhebbers bij zich uit Sheffield. Zij gingen met Maurice een heel weekend bij diverse duivenliefhebbers langs en wilden ook graag mijn hok en duiven bekijken. Leuk om deze mensen te ontmoeten. Al was de Engelse taal soms lastig.

 

 

 

 

 

 

               

 

Ian Vernon,Gerard Wolters, Roy James, Stuart Craft en Maurice van der Kruk uit Tiel.

 

6 oktober. Afgelopen zaterdag samen met mijn vrouw 's middags naar PV Hoogeveen. Hier was de uitreiking van de prijzen van het jonge duiven spektakel 2013. De organisatie is een initiatief van een commissie van leden van de PV Hoogeveen, bijgestaan door een aantal personen uit andere verenigingen. De commissie bestaat uit de volgende leden: H. Zwiep, J. Snijders, J. Jansen, en A.J. Dankelman. In totaal deden 180 duiven mee. Ik behaalde de 8e plek met de 13-1697570, een doffer uit het kweekkoppel Stiffie x Guusje. Er was nog een barbecue bij. Het was een gezellige middag waarin weer veel over de duiven werd gepraat.

 

De jonge duiven voor de verkoop komen al mooi door de rui heen. Binnenkort gaat mijn vrouw ze zelf op de foto zetten. Het zullen er ongeveer 30 worden.

 

28 september. Gisteren met z'n allen het duivenlokaal schoongemaakt. Vele handen maken licht werk. Alle vluchten zijn nu afgewerkt. Vorige week was de laatste natoervlucht. Dit jaar voor de eerste keer meegedaan met de Fondclub Noord-Nederland. In Rayon 2 ben ik onaangewezen voor de eendaagse fond 2e geworden (achter F.A.A. Strijker, over hem laat ik mij verder niet uit, een smet op de duivensport). Generaal onaangewezen ben ik als 12e geëindigd. Dit zonder met de overnachtvluchten te hebben meegedaan. Het vliegseizoen is gebeurt. Vier van mijn beste vliegduivinnen gaan volgend jaar naar het kweekhok toe. Ik hoop er volgend jaar goede jongen uit te kweken. Alle duiven zitten nu in de rui. Het is een hok vol veren. Daar hebben ze nu alle tijd voor. Elk weekend gaan ze in bad. Je kunt zien dat ze dit graag doen. In de komende periode zal ik zo nu en dan wat van mij laten horen.

 

2 september. Afgelopen zaterdag de 1e vlucht van de natour. De duiven werden om 13.00 uur gelost in Wijchen, voor mij een afstand van 97,2 km. Ik had tien duiven mee. Enkele late jongen en enkele nakomers. Ik verwachte er al niet te veel van. De 1e duif lande om 14.23 op de klep. Dit was de 30e duif in de vereniging. Nog 3 natour vluchten en dan zit het vliegseizoen er al weer op. Ik speel alleen nog met deze duiven mee. Dus van de natour kampioenschappen verwacht ik niet veel. Het generaal kampioenschap onaangewezen in de vereniging heb ik al gewonnen. Ze kunnen mij hier qua punten niet meer inhalen. Zaterdag zou ook de laatste vlucht zijn met de jonge duiven op Morlincourt. Deze is uitgesteld tot zondag in verband met de slechte weersomstandigheden op de lossingsplaats. Gelukkig werden ze zondag wel gelost en al redelijk op tijd om 7.50 uur met een stevige W NW wind. Mijn 1e duif maakte nog een snelheid van 1366 mpm. Deze vlucht telt in de vereniging nog mee voor de jonge duiven competitie. Uitslag 1e Onaangewezen Jong en 2e aangewezen Jong.

 

25 augustus. Door de slechte weersomstandigheden in Frankrijk en België werden de duiven niet naar St. Quentin gebracht maar Hapert. St. Quentin is voor mij 373,7 km. en Hapert 155,8. De duiven werden al vroeg gelost om 8.15 uur. Met een oosten wind kwam mijn eerste duif al weer terug vliegen over de Stegerdijk. Zij maakte een snelheid van 1267 mpm en klokte om 10.17 uur. De 1e duif in de vereniging. Dit was de laatste vlucht die telt voor de kampioenschappen in Rayon 9 en Afdeling 10. De vlucht van volgende week op Morlincourt telt nog wel mee in de vereniging.

 

Als je kijkt naar de kampioenschappen van de laatste 3 jaar, dan zit ik er elke keer toch nog weer goed bij.

 

 

21 augustus. Zaterdag 17 augustus was de vlucht op Pommeroeul ook de vlucht die geldt voor het Jonge duiven spektakel 2013. De organisatie is een initiatief van een commissie van leden van de Postduivenvereniging Hoogeveen, bijgestaan door een aantal personen uit andere verenigingen. In totaal deden 180 jonge duiven mee. Er zijn mooie prijzen te winnen. Ik heb hier 2 duiven voor op gegeven. De NL 13-1697569 en de NL 13-1697570. De NL 13-1697569 kwam vorige week maandag pas terug van een vlucht. Deze duif is dus afgelopen zaterdag niet mee geweest. De NL 13-1697570 haalde een 8e plek, goed voor € 100,00. Dit is zoon uit Stiffie x Guusje.

 

18 augustus. Gisteren werden de jongen gelost om 11.30 uur in Pommeroeul, een afstand van 300,961 km. We hadden al even staan kijken. De verwachting was dat de duiven ongeveer een snelheid van 100 km. per uur zouden halen. De 1e duif haalde een snelheid van 104,2 km. per uur dat is 1737,8 mpm. Nu de afstanden langer worden komen de duiven beter. Met een harde ZW wind vliegen er nog steeds duiven door, maar dit wordt steeds beter. In de verenging had ik plek 1, 2, 3 en 4. Dit geeft weer goede hoop voor volgende week.

  

11 augustus. Afgelopen zaterdag zijn de jonge duiven gelost om 10.15 uur in Nijvel, België. Dit is voor mij een afstand van 262,5 km. De 1e duif werd geklokt om 13.22 uur met een snelheid van 1402 mpm. Dit was de 1e duif in de vereniging. De duiven moesten worden gemeld. Op moment van melden stond er al een duif uit Lemele op de meldingssite van afdeling 10. We zitten op de voorhand van afdeling 10. Mijn duif was sneller. Bij de eindstand van afdeling 10 rayon 8-11 bleek mijn 1e duif een 88 plek te hebben gehaald tegen 7893 duiven.

 

4 augustus. Gisteren ging de jonge duivenvlucht wel door. De duiven werden gelost in Hapert om 9.45 uur met een W.ZW wind. Ik had 40 duiven mee. Om 11.37 klokte ik de eerste duif. Dat was veel te laat. In de vereniging werd de 1e duif geklokt om 11.20 met een snelheid van 1620 mpm. Hopelijk hebben we volgende week een vlucht tussen de 1000 en 1400 mpm. Dat lijken mijn duiven beter aan te kunnen dan hoge snelheden. We zullen zien.28 juli. Vrijdag 26 juli geen jonge duiven ingekorft. Afdeling 10 heeft alle vluchten afgelast voor zaterdag. Het weer was er niet naar. 's Morgens eerst nog iets heiig en de temperatuur liep al snel op. Vandaag de duiven nog even weggehad voor een oefenvlucht. De duiven waren er eerder dan ik met de auto. Misschien deze week nog maar een keer wegbrengen ligt er aan hoe het weer is. De oude duiven nu gekoppeld voor de toegezegde bonnen.

 

21 juli. Afgelopen zaterdag was de laatste dagfondvlucht. Om 6.45 uur werden de duiven gelost in Pithiviers. Een afstand van 571,9 km. Er stond een N NO wind. De 1e duif had ik om 16.10 op de klep met een snelheid van 1011 mpm. Dit was de eerste duif in de vereniging. De 2e duif viel om 16.23. Hiermee behaalde ik in de vereniging de 1e plek op het dagfondkampioenschap onaangewezen en een 4e plek aangewezen. Tevens in Rayon 9 ook een 1e plek op het dagfondkampioenschap onaangewezen. Het oude duivenseizoen is gebeurt. Het was een zwaar seizoen, maar toch heb ik in de vereniging en Rayon 9 goed meegedraaid, zie onderstaande resultaten:

 

Ook stond er deze dag nog een jonge duivenvlucht op het programma. Na lang wachten werden ze op het heetst van de dag om 14.45 uur losgelaten in Wijchen. Zoals te verwachten was verspeel je dan veel jonge duiven. Nu op zondagavond ben ik er nog 9 van 47 kwijt. 

4 juli. Gisteren de 1e jonge duiven vlucht op Duiven. Dit is voor mij een afstand van ongeveer 70 km. De duiven werden om 11.30 uur gelost. De 1e duif op het hok om 12.28 met een snelheid van 1199 mpm. De duiven kwamen goed terug. Er stond niet veel wind. 's Avonds 46 van de 50 duiven thuis. Op zondagmorgen is er nog een nagekomen.

's Morgens nog even gekeken bij een lossing van Groningen in Ommen. Op het oude sportpark stonden twee vrachtwagens van afdeling 10 met ongeveer 9000 duiven. De 1e vrachtwagen werd gelost om 11.15 uur en de andere om 11.30 uur. Mooi gezicht zo'n grote koppel duiven.

 

7 juli. Om 9.45 uur zijn de duiven gisteren gelost van Peronne. De 1e duif op het hok kwam aan met een snelheid van 1104 mpm om 15.30 uur. Dit was de NL 09-1716406. Hij was de 4e duif in de vereniging. De 1e duif in de vereniging is van Henk Haverkort. Dit is een neef van de 406. De 2e duif in de vereniging is van de gebr. Ramaker. Dit is een duif die hij in 2010 bij mij heeft gehaald. Deze duif heeft al meerdere 1e prijzen in het rayon en de afdeling gevlogen. Dit was ook de laatste midfond vlucht. Na het Vitessekampioenschap te hebben gewonnen nu ook de Midfondkampioenschap onaangewezen in de vereniging gewonnen. Duifkampioenschap ging naar de gebr. Ramaker. Ik sta op de 3e plek met de NL 09-1716478.

 

Om 7.15 uur zijn op 6 juli de duiven gelost van Chateauroux Parc. Dit is voor mij een afstand van 722,8 km. Op deze zeer zware eendaagse fondvlucht pak ik de 1e plek in vereniging en Rayon 9 met de NL 10-1154267. Tevens pakt ze een mooie 9e teletekst notering in de hele afdeling 10 tijdens deze NPO vlucht met 3120 duiven. Heb nu 6 van de 10 duiven thuis. Mijn 1e duif viel om 18.28 uur. Dit was al de 10e keer dat zij prijs vliegt. Zij komt uit de NL 07-1230114 (Dutch Game) x NL 08-2089521 (Lise). Vandaag met veel liefhebbers contact gehad en je hoort dat er nog veel duiven onderweg zijn.

 

  

Uitslag van de NPO vlucht op Chateauroux van sector 4 op 6 juli. Mooie 14e plek bepaald.

30 juni. Met een N NW wind kwam de 1e duif de 09-1716478 met een snelheid van 1194 mpm op het hok. Ze moesten een afstand van 381,8 afleggen vanaf Peronne. De duiven werden gelost om 13.00 uur. Het was een betere dag om te kijken naar de terugkomst van duiven dan vorige week. Het afremmen (knijpen) met de vleugels was mooi om te zien. Ze kwamen uit de juiste hoek. De 09-1716478 is een dochter uit de 07-1250813 (Bonte Frans) x 07-1250806. Zij vliegt zelf goed maar is ook moeder van o.a. 1/8824, 1/2198, 1/1974, 4/2659, 8/2925, 9/3049 duiven.

 

23 juni. Gisteren 22 juni een midfondvlucht op St. Quentin. De duiven werden om 07.45 uur gelost. Net zo als vorige week stond er afgelopen zaterdag weer veel ZW wind. We deden als vereniging niet mee in het rayon. Mijn 1e duif viel om 11.12 uur en de laatste om 11.31 uur. Dus binnen een half uur alle duiven thuis. Dat wat op zich niet slecht. De duiven zijn wel gezond.

Vandaag ging de vlucht op Orleans Sanran wel door. Gisteren werd deze uitgesteld naar vandaag. De duiven werden gelost om 08.45 uur. Ik had de 1e duif om 14.45 uur met een snelheid van 1686 mpm. De duiven kregen het niet cadeau. Ze moesten wel enkele buien trotseren. Gisteren was het weer beter dan vandaag. Rooie Betsy zat er ook weer goed bij vandaag.

 

16 juni. Op 15 juni stond de midfond vlucht Reims op het programma. Dit is later weer aangepast naar Pommeroeul. De duiven werden om 7.15 uur gelost met zeer harde ZZW wind. De duiven gingen met een hoge snelheid naar huis. Dit was heel wat anders dan de laatste weken met de NO wind. Dit zijn ze niet gewend en vlogen daarom allemaal door. Er kwamen drie duiven tegelijk uit het noorden terugzetten en vielen om 10.15 uur op de klep. Dit bleken later de 10, 11 en 12e plek in de vereniging te zijn. In het rayon kwamen we te kort en begonnen op plek 294. Hopen dat het volgende week niet zo hard waait en de duiven beter naar huis kunnen komen.

 

9 juni. Gisteren weer 2 vluchten op het programma. De midfondvlucht op St. Quentin werdt gelost om 9 uur. De fondvlucht op Sens om 7.30 uur. Er stond nog behoorlijk veel NO-wind. Sommigen noemen dit eerlijk of rechtvaardig weer. Ondanks het weer kwamen de duiven toch wel goed. Op St. Quentin wederom een dochter van Bonte Frans. Dit is een superlijn bij mij op het hok. Op de fondvlucht was de 1e duif de 11-1228848 (Rooie Betsy) een duif van Gerrit Schottert, verkregen via een bon. De 2e duif komt uit de lijn van Ludo Claessens. Deze duiven presteren geweldig vanaf 250 km. Ook de lijn van Stiffie deed goed mee bij de 1e 10 duiven op Sens.

 

2 juni. Afgelopen zaterdag was de 2e midfond vlucht op Pommeroeul. De duiven werden om 12.00 uur gelost met een strakke NW-wind. De verwachting was dat de duiven met een gemiddelde snelheid van 70 km. per uur zouden gaan. De 1e duif op het hok maakte een snelheid van 76 km. per uur (1273,9 mpm). Dit was "Miss Ravenstein" de NL 11-1228633 (kleinkind Bonte Frans). Zij vloog ook al eerder een 1/8824, 1/2198, 1/1325, 8/2925 etc. Zij behaalde een 10e teletext vermelding voor Afdeling 10 (rayon 8-10) tegen 7838 duiven. 9 seconden later viel de 2e duif de NL 12-1121395 (kleinkind Stiffie), zij behaalde nog de 11e plek tegen 7838 duiven. De 3e duif is de NL 11-1228592 (kind Stiffie). Deze drie duiven behaalden ook plek 1, 2 en 3 tegen 1974 duiven in Rayon 9. In 16 minuten had ik 16 duiven thuis.

 

26 mei. Er stonden gisteren 2 vluchten op het programma. Donderdagavond ingekorft voor Breuil le Vert-Clermont (dit ligt een eindje boven Parijs), voor mij een afstand van 453,1 km. Op vrijdagavond ingekorft voor Pommeroeul, een afstand van 300,9 km (dit is nog net België). De duiven in Pommeroeul werden om 8.00 uur gelost. Nadat we vorige week een zware vlucht hebben gehad, is het toch even afwachten hoe de duiven vandaag zullen thuiskomen. Veel liefhebbers hebben daarom de meeste duiven op de midfond gezet. Vandaag is het weer in elk geval stukken beter, zonnetje erbij.

De 1e duif van Pommeroeul kwam om 11.53.45 uur op het hok met een snelheid van 1287,5 mpm, dit is 77,25 km. per uur. Het is de NL 09-1716478 een dochter van "De Bonte Frans". Zij vloog eerder al een 4/1135, 4/2798, 5/2379, 8/1597, 8/1858 en 10/1707 enz.

Van de 2e vlucht op Breuil le Vert-Clermont kwam de 1e duif om 13.39.19 uur met een snelheid van 1181,7 mpm. Deze zijn gelost om 7.15 uur. De wind was een frisse NW wind. De duiven kwamen vlot achter elkaar aan. Binnen 18 minuten had ik 11 duiven in de klok staan. Ik ben zeer tevreden met het behaalde resultaat van de afgelopen zaterdag.

 

19 mei. Gisteren hadden we de laatste vitesse Vlucht op Nijvel in België, een afstand van 262,5 km. De duiven werden om 14.00 uur gelost. Ik heb geen enkele duif langs zien komen. Als je de berichten op internet bekeek, zou het een zware vlucht worden. Het weer op de vlieglijn bleek niet goed te zijn. Mijn 1e duif had ik om 17.33 uur. Deze maakte een snelheid van 1230 mpm. Daarna was het wachten tot 18.34 uur tot de 2e duif binnenkwam. Er was al besloten in de club om pas af te klokken na 22.00 uur. Bij veel liefhebbers in de club kwamen de duiven traag. Mijn 11e duif klokte ik om 21.15 uur. 's Avonds bij het afslaan van de klokken bleken er nog veel duiven onderweg te zijn. Sommigen hadden 20 tot 40% van de duiven thuis waarvan enkele hun 1e duif pas rond 20.30 uur op het hok hadden. Een slecht verlopen vlucht dus. Vandaag kwamen er gelukkig nog wel duiven na. Tot 12.00 uur zijn er nog 22 bijgekomen. Ik mis er nu nog 6.

In de eindstand van de Vitesse in de vereniging ben ik kampioen onaangewezen geworden. Ook de 2e en 3e asduif Vitesse. Henk Haverkort had de 1e asduif Vitesse. Deze duif is door mij gekweekt en Henk heeft deze in 2008 bij mij gekocht.

 

12 mei. Gisteren was het alweer de op een na laatste vitesse vlucht op St. Truiden. Voor mij een afstand van 212,6 km. Ze werden om 7.00 uur gelost. Vorige week waren de prijzen in 6 minuten eruit, het duurde nu maar liefst 35 minuten. De duiven kwamen allemaal terugzetten uit het noorden. Gezien de hoge snelheid is dit geen verrassing. De NL 11-1228633 Miss Ravenstein viel met een snelheid van 1822 mpm op het hok. Daarmee pakte ze de 1e plek in de vereniging tegen 336 duiven en de 8e plek in Rayon 9 tegen 2925 duiven. Vorig jaar vloog ze ook al 3x een 1e plek tegen respectievelijk 8824, 2198 en 1325 duiven. Zij komt uit NL 09-1716478 en dit is weer een dochter van de Bonte Frans. Zij is ook de moeder van NL 12-1121513 en die vloog 2x een 2e plek in de vereniging. Mijn 2e duif is de NL 10-1154267. Dit is ook een kleindochter van de Bonte Frans. Zij heeft nu 5 prijzen van 5x zetten en staat hiermee op de 2e plek van de asduiven Vitesse in Rayon 9.

 

5 mei. Gisteren de 4e vitesse vlucht van Hapert. Voor mij een afstand van 155,8 km. Wederom de 1e plek in de sterke vereniging  PV De Luchtpost in Ommen. We hadden 83 prijzen en in 6 minuten tijd waren alle prijzen eruit. Een supersnelle vlucht. Mijn 2e duif had ook de 2e plek in de vereniging. Dit is een kleinzoon van Bonte Frans de NL 12-1121513. Deze duif vloog op Gennep ook al de 2e plek in de vereniging. Mijn 1e duif is de NL 12-1121528. Dit is een kleinzoon van de Prinses 371 via vaderskant. Via moederskant is het een kleinzoon van Petra en Petra is weer een kleindochter van Prinses 371. Petra was in 2010 asduif in afdeling 10 samenspel 8-11. We hebben nu 4 vitesse vluchten gehad en elke keer stond ik bij de 1e tien winnaars in Rayon 9. Zie ook bij de teletekstvermeldingen. Een super goed begin van het nieuwe vliegjaar.

 

27 april. Vandaag de 3e Vitesse vlucht. De duiven kwamen mooi aanvliegen. Uit de eerste duiven die we zagen vliegen, kwamen er 2 duiven uitzetten, rechtstreeks op het hok. Deze bleken later op de 1e en 2e plek in afdeling 10 rayon 8-11 te zitten tegen 10270 duiven. De 1e duif is de NL 12-1121522. Een kleindochter via moederskant van Bonte Frans x Peggy. De 2e duif is een doffer de NL 11-1228592 rechtstreeks uit Stiffie x Guusje. Vlak daarna kwam mijn 3e duif dit is een doffer de NL 11-1228596 uit Leo x Blauwe 498. Deze behaalde een 4e plek tegen 10270 duiven. Mijn 4e duif is wederom een duivin uit Stiffie x Guusje de NL 12-1121566. Deze behaalde de 5e plek tegen 2693 duiven in Rayon 9 afdeling 10. Na 3 vitesse vluchten is de NL 12-1121566 nog steeds de beste duif van afdeling 10 rayon 8-11 met 2974.1 punten. 

 

21 april. 2e vlucht van het seizoen was op 20 april. De eerste duif op het hok was de NL 12-1121513 om 12.39.12. Dit is een kleinkind van de Bonte Frans van moederskant. Van vaderskant een kleinkind van AJ x Power Lady. De tweede duif is de NL 12-1121524 kleindochter via vaderskant van Ludo x Geertje en moederskant Koen x Gerda. Om 12.50 uur de helft van de duiven op het hok. De duiven vallen mooi. Het is mooi weer, een frisse NNO wind en zonnig. 's Avonds miste nog een duif, die kwam zondagmorgen nog aanvliegen.

  

13 april. De eerste vlucht weer gehad. De eerste duif is de NL 12-1121566. Deze duivin is een rechtstreekse dochter uit Stiffie x Guusje. Ze pakt in het Rayon een mooie 2e plek tegen 2165 duiven. De tweede duif is wederom een duivin de NL 10-1154266. Zij komt uit Dutch Game x een dochter van de Bonte Frans, zij pakte de 4e plek in het Rayon. Je kon weten dat het de eerste vlucht was. Sommige kwamen uit de goede hoek en anderen kwamen weer terug uit het noorden. Ritme moet er bij de duiven nog inkomen. 's Avonds bij het afslaan van de klokken misten veel liefhebbers nog menige duif. Nu zondagmorgen moeten er bij mij nog 4 komen. Ik heb gisteren de NL 12-1121424, een mooi zomerjong voor de eerste keer in de mand gehad, hij was 's avond om 19.00 uur weer op het hok. Onderstaand overzicht geeft de behaalde prijzen weer.

 

6 april. Vandaag de vernieuwde website gelanceerd. Enkele pagina's moeten nog worden aangepast. De vorige versie van de website is gestopt met ruimt 31.000 bezoekers. De teller staat weer op 0. Ik hoop dat u ook dit jaar met plezier mijn website blijft bezoeken. Vanmiddag de oude duiven naar Luttenberg gebracht voor een oefenvlucht. Eerst de duivinnen losgelaten en 5 minuten later de doffers. De doffers waren eerder thuis dan de duivinnen. Na anderhalf uur miste ik nog één duif. Hopen dat deze ook nog de weg naar huis kan vinden.

 

1 april. Vanmorgen toen ik de jonge duiven los had vloog er weer een roof-vogel door. De meeste waren gelukkig al binnen. Er vlogen er nog een stuk of zes. Ze schrokken zo dat ze alle kanten opvlogen. Vijf kwamen er nog binnen en de laatste kwam pas in de middag weer  terug. Valt de schade dit keer gelukkig mee.
Vanmorgen voor de eerste keer de oude doffers en duivinnen weggehad. Weggebracht op ongeveer 10 km. De doffers waren zo thuis maar op de duivinnen moest ik nog wel even wachten.
Gisteren toen ik de oude duiven loshad werd er weer één gegrepen door een roofvogel. Ik zag hem vallen. Dit is al de tweede oude doffer die ik deze week aan een roofvogel verspeel.
Afgelopen zaterdag (30 maart) naar Theo Keemers geweest in Albergen samen met mijn vrouw. Zijn hokken eens bekeken en vele duiven in de hand gehad. Hij woont daar mooi in het buitengebied. Tijdens mijn  verkoop in december heeft hij bij mij een jonge duif gekocht. Toen afgesproken dat ik ook eens bij hem zou komen kijken. Heb nog een jonge duif gekocht uit de "De Krachtpatser". Deze doffer is al 15 jaar oud en een van de stamduiven van Theo Keemers. 
"De Krachtpatser" is grootvader van "De Zorro". De krachtpatser stond tegen een bewezen vliegduivin. Zij komt uit "De Zorro".

 

7 maart. Vanmorgen weer de jonge duiven losgehad. De meeste gaan al naar buiten. Het is al een mooi koppeltje als je ze ziet vliegen. Afgelopen maandag vergadering van de club gehad. Het nieuwe vliegschema is bekend. De eerste vlucht is op 13 april naar Duiven. We beginnen in afdeling 10 2 weken later als anders. Met dit weer komt dat niet zo heel slecht uit.  

 

21 maart. Ik ben begonnen om de jonge duiven te verduisteren. Vanaf 18.00 uur 's avonds tot de volgende dag om 8.00 uur. Ze gaan nu allemaal al naar buiten. De jongste duif is ongeveer 2 maanden oud. Ze vliegen al mooi rond het huis. Ook de oude doffers en duivinnen krijgen de smaak te pakken. Het verlies valt tot nu toe nog mee. De roofvogel vliegt er wel eens door heen. Dan zie je ze alle kanten op vliegen. Ik heb al een paar keer een duif bij de buurman uit de loods gejaagd.


6 maart. Vanmiddag een afspraak met de dierenarts Jacob Keizer om alle duiven in te enten met Paramyxo. Ik heb de duiven 's morgens in de mand gedaan. Nu was het ook wel handig om ook de jonge duiven nog even te druppelen tegen luis. Dit samen met mijn vrouw gedaan. Ik hou de duif vast en zij druppelt dan. Altijd weer een hele klus. De oude duiven had ik een paar weken terug al gedruppeld tegen luis. Nu kunnen ze er dit seizoen weer tegen.

 

Ben deze week begonnen met de oude duiven los te laten. Gisteren gelijk al weer een roofvogel ertussen. Duiven vliegen alle kanten op. Eén duif tegen het raam van de serre aan. Nek gebroken, was een van mijn beste duiven van vorig jaar, de 435. Zij was de beste duivin van Rayon 9 van vorig jaar. Hierdoor wordt het niet leuker om de duiven los te laten, maar ze moeten het hok uit. Over enkele weken, in april, beginnen de vluchten al weer voor de oude duiven.

 

2 maart naar de Duivenbeurs in Houten. Veel duivenliefhebbers uit diverse landen. Bussen vol uit Engeland. Ook andere talen hoorde je er. Het was er gezellig druk. Enkele liefhebbers gesproken uit eigen rayon, maar ook andere liefhebbers.

  

 

Het was vrij mistig toen we richting België reden. Op de markt was het nog niet druk, maar er kwamen wel steeds meer mensen bij lopen. Ook een bus uit Engeland met duivenliefhebbers. Uit Frankrijk, Polen en Roemenië kwamen er duiven-melkers. Allemaal voor een belgisch duifje. Ook duivenliefhebbers uit Dedemsvaart en omstreken zagen we hier rondlopen. Voor de club hebben we tien duiven gekocht voor de Belgencompetitie, die elk jaar wordt gehouden binnen de vereniging (vanavond 18 februari worden deze duiven onder de tien liefhebbers verloot). Diverse belgische duivenliefhebbers boden hun duiven te koop aan. Sommige met één mandje andere met meer. Na nog een kopje koffie te hebben gedronken, zijn we met z'n allen richting Kortrijk gereden. Nog verder België in naar de Franse grens. Hier werdt de Fugare 2013 gehouden. De 3e Internationale Beurs voor de Duivensport in het Kortrijk Xpo. Eén grote hal met diverse standjes waar duiven te koop waren, of duivenattributen. Het was een gezellige drukte. Hier ongeveer een één uurtje rondgelopen. Toen hadden we het wel gezien. Weer terug naar Nederland.Het was een gezellige dag, rond 7 uur 's avonds weer thuis.

 

  

   

Ik probeer de jonge duiven een beetje tam te krijgen. Ga er geregeld even bij zitten. De jonge duiven zien er goed uit.

 

21 januari. Zaterdag de 19e was de huldiging van de winnaars van Rayon 9 (afdeling 10) bij restaurant Haverkort te Schuinesloot.
De diverse winnaars kregen van het bestuur een diploma uitgereikt. Het was een gezellige avond.

Gisteren kwam het eerste jong uit het ei. De komende dagen komen nog meer jongen uit hun ei.

1 januari 2013. Ik wens u allemaal de beste wensen voor 2013. Ik hoop voor iedereen een goed duivenseizoen. Ik hoop dat u ook in 2013 met plezier mijn site bezoekt. Ik hou u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen op mijn hok.