G Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Duivensport

Actueel 2012

 

29 december met enkele leden van de vereniging naar de tentoonstelling geweest van de duivenvereniging "De Stormvogels" in Sibculo.
Geregeld werdt het rad van fortuin gedraaid. Tevens was er een bonnenverkoop van diverse liefhebbers. Het was een gezellige avond.

27 december samen met mijn vrouw en twee leden van de vereniging Ron de Graaf en Henk Haverkort naar de totaal verkoop geweest van Henk Melis-
Gerard van de Weyer uit Westkapelle (m.u.v. duiven voor overnachtfond). 
Deze verkoop werdt gehouden in zaal Buitenlust te Rijsbergen. Dat was ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Ommen.
Vanaf 12.00 uur kon je de duiven ook even in de hand houden. Er werden in totaal 110 duiven bij opbod verkocht. Tegen 14.00 uur was de zaal zo goed als vol.
Er waren duiven te koop uit de legendarische "666 Dynastie". De comb. Melis-Van de Weyer en diverse duivenliefhebbers hebben hier heel goed mee gepresteerd. De opbrengst was €154.620,00. Ik heb hier twee duiven gekocht. Een duivin uit de "Dario", deze vloog in 2004 en 2005 1e NPO Ruffec een topdoffer. Ook een doffer gekocht uit de "Kras 999" een superkweekster uit de "666". Ze is moeder van o.a. 6e NPO Ruffec, 10e NPO Pithiviers, 5e NPO La Souterraine, 7e NPO Chateauroux, 5e NPO Argenton enz.

21 december liep de verkoop van de jonge duiven rond 21.00 uur af. Enkele duiven liepen nog even door. Ik kan terugkijken op een goede verkoop.
Enkele duiven gaan naar Engeland en België. Ook goede Nederlandse liefhebbers hebben een duif gekocht, o.a.de heer G.J. Berendijk uit Wijhe, dhr. M. van der Kruk uit Tiel, dhr. T.J.M. Keemers uit Albergen, dhr. H.E. Doldersum uit Almelo, dhr. W. van Zon uit Nijverdal, de gebr. Rovers uit Roosendaal enz. 
Ook twee clubleden, Henk Haverkort en Dick Stokvis, hebben een duif gekocht. Zaterdag kwamen de meeste hun duif of duiven halen. Een gezellige dag
met veel duivenpraat. Zondag was de heer Theo Keemers er samen met zijn vrouw om zijn gekochte duif te halen.

15 december hebben we bij onze duivenclub "De Luchtpost" onze jaarlijkse tentoonstelling gehouden.
's Morgens heeft de heer Theo Hutten uit Geesteren de diverse duiven gekeurt. Ron de Graaf had de mooiste duif van de tentoonstelling, 
zelf had ik 4 jaarling doffers uit Stiffie x Guusje er heen gedaan, drie ervan haalden 92 punten en één 92 1/4 punt en deze was de 2e mooiste oude doffer van de tentoonstelling. Een jaarling duivin uit Stiffie x Guusje haalde ook 92 punten en bij de jonge duivinnen was een dochter uit Stiffie x Guusje met 92 punten de 2e mooiste jonge duivin. De mooiste jonge duivin was van Henk Haverkort en die komt uit een broer van Stiffie.
's Middags konden mensen ook naar de duiven kijken en avonds was er een gezellige avond met voor de eerste keer een rad van fortuin, gemaakt door Gerrit Dankelman. Gerrit heeft er mooi rad van gemaakt, het was een groot succes. Ook was er nog een bonnenverkoop van 9 bonnen geschonken door diverse liefhebbers. Er  was een goede opkomst. Ook uit Sibculo was er belangstelling.

 

Lees meer: Actueel 2012